Mooiweerzeilen met Moana

Wedstrijdzeilen in de Carib, op een hele mooie boot

Mooiweerzeilen met Moana
Moana haalt ons (lachend) in, met mooi weer aan de Engelse zuidkust

Ze noemen mij wel een Mooiweerzeiler. En met "ze" bedoel ik ook vooral mijzelf. Voor een tweewekelijkse IJspegelwedstrijd krab ik met liefde op zondagochtend in het donker de autoruiten schoon, nadat ik acht laagjes zeilkleding aantrok. Maar mijn sterkte voorkeur heeft de korte broek. Ik kan de zon goed hebben. En ik vaar het liefst met écht warm weer, bijvoorbeeld in Griekenland, Kroatië, Zuid-Engeland in hoog-zomer. Dus toen Team Moana het plan maakte om in de Carib wat wedstrijdjes te varen, was ik makkelijk te overtuigen.

Wedstrijdprogramma

Moana vaart altijd om te winnen. (Zoals Frans zegt: "Winnen is belangrijker dan meedoen!" ;) En in de seizoenskampioenschap van de RORC kunnen we nog de meeste punten halen, maar dan moeten we wel aan de bak. De volgende wedstrijden staan op het Caraïbisch programma:

Dinsdag 13 februari - de eerste wedstrijd is de Nelson Cup, een tweedaagse inshore ten zuiden van English Harbour, Antigua.

Vrijdag 16 februari - de Antigua 360 Race, een rondje om het eiland van een mijltje of 50. Even wat golfjes pakken?

Maandag 19 februari - start van de Caribbean 600, waar we een dag of 4 over zullen doen. De prijsuitreiking is op 23 februari om 19:00 uur, dus dan moeten we binnen zijn!

Hierna hebben we een paar daagjes 'rust' om boot en crew te herstellen, maar ook om over te varen naar Sint Maarten, waarschijnlijk met een kleine omweg via Guadeloupe. Toch weer een mijltje of 150.

Donderdag 29 februari - de Heineken Regatta, een vierdaags inshore-feestje rondom Sint Maarten. Iets met biertjes.

Ons volgen?

Volg ons op Moana onderweg via Marine Traffic, en op de YB tracker (alleen) tijdens de C600. Op the socials worden we vanuit de RORC geacht de hashtag #Caribbean600 te gebruiken, dus dat zal ik natuurlijk braaf doen via @BasL op Insta.

Update (7 maart)

Vind veel mooi beeldmateriaal op de fotosite van de RORC, plus deze fantastische drone-video (met passende geluidseffecten) van het rondje Sint Maarten: