Over Janx Spirit

Zeiljacht Janx Spirit is een J/122c. De boot is een volbloed racepaard, dat in het verleden vooral als sierpaard gebruikt is. En ook nu worden er nog geen echte wedstrijden mee gevaren. Maar mijlen maken zal ze, en hard ook!

Bootnaam

De naam van de boot is afkomstig uit het beroemde boek The Hitchhikers Guide to the Galaxy, van Douglas Adams. Op de HHG2G-fandom-wiki lees je het volgende:

Janx Spirit - almost exclusively referred to as "That Old Janx Spirit" - is an extremely potent alcoholic beverage, and is used heavily in drinking games that are played in the hyperspace ports that serve the madranite mining belts in the star system of Orion Beta.

Historie

Deze boot is in 2007 gebouwd door J/Europe in Frankrijk en heeft haar jonge jaren onder de naam Christina III in Italië doorgebracht. In 2015 is ze naar Nederland gekomen en heeft in toen als Darlin voornamelijk op het Haringvliet gelegen. In september 2018 hebben we haar gespot en uiteindelijk heeft ze in 2019 op Towel Day haar huidige eigenaars gekregen.